[VIDEO] Ante Čačić: Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik

Izbornik Ante Čačić reako je na posljednjoj konferenciji za novinare u Francuskoj kako poraz u kojem si dao sve od sebe ne doživljava kao poraz.

Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljavam kao poraz. Danas će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, također kući. Mi idemo doma bez poraza u četiri utakmice unutar 90 minuta. Portugal ide dalje bez pobjede u te četiri utakmice u regularnom dijelu, rekao je Čačić i nastavio:

Portugal je u tri utakmice u skupini imao prosjek udarac po golu 25 i dominaciju 60/40 u posjedu lopte. Protiv nas su pucali pet puta. Sjeća li se netko od nas kad je zadnji put Ronaldo jedanput pucao po golu. A vi meni govorite o taktičkim postavkama. To su gole činjenice.

Osvrnuo se Čačić na pisanja medija da je trebao prije napraviti zamjene.

Jesam li trebao mijenjati? Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol. Može i na to tako gledati. Ponosan sam na to kako je momčad odigrala. No ne gledam samo tu utakmicu, već cijeli turnir, rekao je izbornik.

Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, mi, a ne Orepići i Ostojići. To je zasluga hrvatske reprezentacije. Skovali smo zajedništvo koje nam je neophodno potrebno. Sjetite se kakva je atmosfera bila, neredi u Italiji, svastika u Splitu, igračima su uzeti bodovi, igrali smo bez publike. Možeš misliti kako je problem naći krivca za svastiku...


Imamo junake, a mi se hvatamo za 117. minuti

Srna je igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri na ovom Euru, ofenzivno i defenzivno. Luka Modrić nikad nije bio bolji nego sada, kao i Rakitić i Perišić. Imamo junake, a mi se hvatamo za 117. minuti. Idemo ponosno kući, ostavili smo srce na terenu. Ova reprezentacija je izašla iz sjene Vatrenih. Kad je Hrvatska u ovakvom kontinuitetu odigrala četiri utakmice na velikom natjecanju i tko ju je vodio? Nećete to pronaći, rekao je emotivni Čačić.

Osvrnuo se izbornik i na Darija Srnu i njegov odlazak iz reprezentacije.

Dok sam ja izbornik, Darijo Srna se neće oprostiti od reprezentacije.

Ja ću staviti svoj ugovor na raspolaganje, imam tu obavezu da ljudi procijene jesam li obavio dobar posao. Jesam li predugo čekao na zamjene? Kalinić je u cijeloj godini dao jedan gol u Italiji. Mandžukić je naš prvi napadač i strijelac. Ponekad se napadača treba čekati. Ronaldo do 117. minute nije šutnuo po golu, poentirao je Čačić.