[VIDEO] Modrić: Tužni smo i razočarani, zaslužili smo više

Teško je bilo gledati tugu i suze hrvatskih reprezentativaca nakon poraza od Portugala (0:1) nakon produžetka u osmini finala EURA u Francuskoj. Više od sat vremena igrači su plakali u svlačionici svjesni kako je ovo bila prilika generacije.

Dio igrača nije niti bio u stanju izaći pred novinare i podijeliti svoje impresije nakon šokantnog poraza. Tužni smo i razočarani. Zaslužili smo više jer smo bili bolja ekipa. Imali smo inicijativu i više prilika, a oni su zabili gol iz jedne sretne kontre. Teško mi je nešto kazati nakon ovakvog poraza, kazao je Luka Modrić dodavši: Nismo zaslužili ispasti na ovakav način.

Modrić smatra kako ovo nije bila zadnja prilika ove generacije jer ubrzo kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Teško je sada kazati da je ovo zadnja prilika ove generacije. Biti će još prilika. Moramo se okrenuti budućnosti, vrlo brzo nas čekaju nove kvalifikacije.

Ivan Rakitić je istaknuo kako niti Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje.
Nikada nisam vidio toliko tuge i suza. Bolja ekipa ide doma. Niti Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje. Pokazali smo da smo među najboljim ekipama, naglasio je Rakitić.

Vedran Ćorluka rekao je kako Portugalci nisu bolja ekipa od Češke i Turske. Teško nam je, svi smo tužni. Nismo zaslužili ovakav kraj. Međutim, moramo se nositi s tom činjenicom. Propustili smo veliku priliku. Najviše me boli što smo ispali od ekipe koja nije bolja od nas. Portugalci nisu bolji niti od Turske niti od Češke, naglasio je Ćorluka. Priznao je kako mu je poraz od Turske na Euru 2008. godine teže pao, ali i dodao kako je ova reprezentaacija imala veću šansu.

Milan Badelj je istaknuo kako nikada u karijeri nije izgubio na tako nepravedan način. Da smo ispali nakon jedanaesteraca mogli bi reći da nismo imali sreće, no ovo je strašno. Ovo mi je sigurno jedan od najtežih poraza u karijeri.

Najbolje prilike u susretu protiv Portugala imao je Domagoj Vida, no tri puta su njegovi udarci prolazili tik uz vratnicu. Kao da me netko urekao. Milimetri su me dijelili, no nije išlo. Svi smo utučeni, svlačionica je puna suza. Hvala navijačima što su nas pratili, poručio je na kraju.