[VIDEO] Čačić: Zaslužili smo pobjedu, ali to je nogomet

Nakon poraza Hrvatske u osmini finala Eura s izbornikom Čačićem razgovarao je Drago Ćosić.

Portugal se odlučio igrati na kontre i polukontre s osam igrača iza lopte. Nastojali smo nešto napraviti, nismo uspijevali u prtvome poluvremenu, što je više odmicala utakmica bili smo opasniji. Napravili smo jednu grešku i bili kažnjeni za tu visoko izgubljenu loptu. Šteta da se danas rezultat nije poklopio, mislim da smo po igri zaslužili pobjedu, rekao je izbornik Ante Čačić.


Puno smo toga napravili da danas budemo dobri, mislim da smo u 120 minuta bili bolji od Portugala, ali nogomet se igra za golove i oni idu dalje. Mislim da će Portugal biti jedan od finalista.

Rekao sam da se oni nas plaše, da će podrediti svoju igru nama, da će nas pokušati osujetiti i igrati na hitre Nanija i Ronalda. Mi smo to pozatvarali i nismo dopustili pukotine prema našem golu, osim tog trenutka kad smo primili gol. Dominirali smo, imali osjećaj da možemo riješti isve prije penala, ali dogodilo se što se dogodilo, dodao je izbornik.

Kad su ušli
Kalinić i Pjaca svi su bili umorni, očekivao sam da će sa svojom svježinom napraviti nešto. Ne znam jesam li ih trebao ranije ubaciti, to je hipotetsko pitanje, tko zna što bi bilo, zaključio je Čačić.

Veseli da smo skrenuli pozornost na sebe, to je velika dobit. Igrači su dali sve od sebe, ali to je sport i to tako treba prihvatiti, dodao je još.