NBA: Cleveland Cavaliersi osvojili naslov prvaka

Košarkaši Cleveland Cavaliersa pobijedili su u sedmoj finalnoj utakmici Golden State Warriorse s 93:89 i osvojili svoj prvi naslov prvaka NBA.

Pobjedom nad Golden State Warriorsima, koji su branili naslov prvaka, Cleveland Cavaliersi su postali prva momčad koja je nadoknadila gubitak u finalnim utakmicama od 1-3 i osvojila naslov NBA prvaka.

LeBron James je u završnom činu velike predstave, za koju je nagrađen trofejem za najkorisnijeg igrača finala, ubacio 27 koševa, uz 11 skokova, 11 asistencija i tri blokade, a veliku je pomoć imao u Kyrieju Irvingu, koji je ubacio 26 koševa te pogodio odlučujuću tricu na ulazu u posljednju minutu dvoboja.

Kod Warriorsa je briljirao Draymond Green s 32 koša, 15 skokova i devet asistencija, ali je izostao učinak najvećih zvijezda Stephena Curryja (17 koševa, šut 6/19) i Klaya Thompsona (14 koševa, šut 6/17). Golden State je ostao bez ijednog poena u posljednje četiri i pol minute završnog dvoboja odigranog u njihovoj Oracle Areni.

Ovom pobjedom, Cavaliersi su stanovnicima Clevelanda donijeli prvi naslov u jednoj od četiri velika profesionalna sporta (američki nogomet, baseball, košarka, hokej na ledu) nakon 52 godine čekanja, od trijumfa nogometaša Cleveland Brownsa u NFL-u 1964.