[VIDEO] Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković rekao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade.

Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima, rekao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Rekao je da se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.

Do nereda je došlo u 86. minuti utakmice kada je dio hrvatskih navijača zasuo teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave među hrvatskim navijačima.

Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Hrvatsku sada čeka susret protiv Španjolske 21. lipnja, ali i kazna Uefe. Kakva - u ovome trenutku može se samo nagađati.

Pogledajte javljanje našeg novinara Vjerana Mišurca iz Saint-Etiennea, te što je o incidentu za HRT izjavio stručnjak za sigurnost Mate Laušić