Hrvatska i Češka do sada bez međusobne službene utakmice

Da hrvatski izbornik Miroslav Blažević 1996. na Europskom prvenstvu u Engleskoj nije poželio Nijemce, Vatreni bi na svom premijernom nastupu na velikim natjecanjima igrali protiv Češke.

No, Ćiro je u četvrtfinalu želio na Nijemce, pa je propao mogući ogled protiv Čeha koji su u Engleskoj dogurali do finala gdje ih je zaustavila upravo Njemačka. Nakon Engleske Vatreni nisu bili ni blizu utakmice protiv češke vrste na velikim natjecanjima. No, dva puta smo igrali prijateljske utakmice.

U dosadašnja dva nastupa Hrvatska je upisala jednu pobjedu, a jedna utakmica je završila bez pobjednika, no Hrvatska je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.
Prvi put smo igrali u finalu Kupa kralja Hassana u Maroku u prosincu 1996. godine. Poveli su Česi golom Radeka Drulaka u 4. minuti, a izjednačio je Nenad Pralija u 29. minuti. Kako više nije bilo golova, pobjednik je razriješen izvođenjem kaznenih udaraca, a naša reprezentacija je pobijedila 4:1.

U drugom susretu u veljači 2011. Hrvatska je u Puli pobijedila 4:2 uz dva gola Nikole Kalinića, te po jednog Eduarda i Ive Iličevića. To je bila prva utakmica u kojoj je Češka primila četiri gola, a kasnije su im četiri gola zabili i Rusi. Za Čehe su zabili Tomaš Rosicky i Tomaš Sivok.