[IZJAVE] Modrić: Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu

Hrvatski nogometaši ostali su čvrsto na zemlji nakon pobjede nad Turskom u prvome kolu skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj. Poručuju kako se idu odmoriti i pripremiti za sljedeći dvoboj, susret s Česima u petak.

Ušli smo na pravi način, bili smo mnogo bolji od Turske, mogli smo zabiti još dva-tri gola. Centaršut mi se odbio točno na volej, pogodio sam jako dobro, srećom, ušla je. Dogovorili smo se na poluvremenu da bi bilo pogubno braniti 1:0, nastavili smo u istom ritmu. Stvorili smo još prilika, dvije-tri stative, ne možemo više tražiti. Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu, i još boljem, komentirao je najbolji igrač utakmice i strijelac jedinoga gola Luka Modrić.

S Turcima je uvijek bilo dosta borbe, ali mislim da je danas bolja momčad uzela tri boda. Uz malo više sreće mogli smo zabiti još golova, no bili smo bolja momčad protiv jedne ozbiljne reprezntacije. nema razloga sad za slavlje, naš mentalitet se brzo opušta, ne smijemo to dopustiti. Turci uvijek mogu iznenaditi, imaju dobre igrače, mislim da smo mi danas imali sve pod kontrolom. Baš smo bili dobri, borbeni, rekli smo i prije zagrijavanja, ako se ne bacamo danas na glavu, ne trebamo ni igrati. Kad vidimo koliko nas ljudi podržava, to je najbolji osjećaj, kaže Ivan Rakitić.

Najvažnija je pobjeda, prva utakmica je najvažnija, to mnogo znači. Danas smo pokazali da možemo, ali ne treba dizati euforiju, komentirao je kapetan Darijo Srna.