Čačić: Želimo iskorak na ovom EP-u, a ovo je pravi početak

Odlična igra hrvatskih nogometaša i važna pobjeda na otvorenju Eura nad uvijek neugodnom Turskom. Izbornik Ante Čačić bio je zadovoljan i miran.

Sve čestitke našim igračima, učinili su sve da kvalitetno krenemo. zasluženo smo pobijedili, imali više prilika. Momčad je bila kompaktna, nismo Turcima dali ni vremena ni prostora. Niti smo ovim definitivno osigurali prolazak, zato ovo moramo ostaviti iza sebe i učiniti sve da u petak opet budemo dobri protiv Češke, kaže Čačić.

Ova naša grupa igrača želi napraviti iskorak na ovom EP-u, vidjelo se na početku da su neki igrač bili malo pod ručnom, no kako je utakmica odmicala, bili su sve djelotvorniji i slobodniji. Imali smo kontrolu utakmice, a bilo bi lakše da smo zabili drugi gol, šteta. Luka se danas postavio kao vođa, lider momčadi, što je mjesto koje mu i pripada. Djelovao je svježe, a s takvim Modrićem veliki sam optimist, dodao je izbornik.

O sljedećem suparniku Češkoj kaže: Više se bojim Češke nego Turske, Čehe ni slučajno ne smijemo podcijeniti. Nisu slučajno bili prvi u skupini, pobjeđivali su Tursku i Nizozemsku. Nemaju zvučna imena, ali su momčad, dobro organizirani, igraju brzo i okomito, kaže Čačić.

Igračima jako mnogo znače ovako sjajni navijači, mislim da smo danas pokazali i na terenu i na tribinama da smo jedna civilizirana nacija, samo nam treba malo više pozitivne energije i bit ćemo zadovoljniji, zaključio je Čačić.