[VIDEO] Rakitić i Ćorluka na konferenciji za novinare

Danas počinje Europsko prvenstvo u Francuskoj koje će dvobojem u 21 sat otvoriti domaćin Francuska i Rumunjska. Hrvatska prvu utakmicu igra u nedjelju u 15 sati protiv Turske, a danas su na konferenciji za novinare s nama bili Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka.

Sada smo već nekoliko godina skupa i stvarno želimo napokon nešto napraviti. Riječi Luke neki dan su bile prave kada je rekao da je došlo vrijeme da nešto ozbiljno postignemo s reprezentacijom. Isto tako znamo da će ovaj Euro po kvaliteti biti najbolji u zadnjih nekoliko godina. Znamo unaprijed da će biti teško, ali ono što je najvažnije je da vjerujemo u sebe, dat ćemo sve od sebe i ja mislim da možemo vjerovati u našu reprezentaciju. Složila se jedna prava generacija sa iskusnim, ali i onim malo mlađim igračima. Svi igramo u dobrim kubovima, imamo pozitivnu sezonu iza nas, tako da se sada treba skupit i odigrat ovo najbolje moguće.

Ja o nogometu ne volim sanjati i očekivati neke stvari, nego želim ih odraditi i doživjeti. Imam dvije kćerke, one neka sanjaju, a ja te stvari moram ostvariti. I naravno da ne igramo samo za sebe, igramo za sve nas, za našu obitelj, za našu djecu, za sve one u kockastim dresovima
, poručuje Ivan Rakitić.

Vedran Ćorluka govori kako još uvijek se ne osjeća nervoza, a osvrnuo se i na utakmicu protiv Turske 2008.

Predosjećaj je dobar, kao i prije svake utakmice nadaš se najboljem, ali ne mogu reći da još postoji neka nervoza. Mislim da će to uslijediti sutra kad dođemo u Pariz, kad doživimo taj trening i osjetimo teren. Tek onda ćemo moći pričati o nekoj pozitivnoj tremi i nervozi.

Onaj osjećaj iz 2008. protiv Turske neće moći nadomjestiti ni jedna utakmica osim ako ne osvojimo prvenstvo, ali ni ne razmišljam o toj utakmici 2008. jer mislim da je to već daleka prošlost i jako puno se potencira ta utakmica. Što se naš tiče, to je već završena priča. Mi smo koncentrirani na novu utakmicu, na novu priču i tu utakmicu ćemo pokušati baciti još dalje u prošlost, govori Ćorluka.