[VIDEO] Vatreni uzbuđeni uoči puta, jedva čekaju prvu utakmicu

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u Francuskoj.

Vatreni su otputovali charter letom iz zagrebačke zračne luke u svoju francusku bazu Deauville u Normandiji.

Reprezentacija je na put krenula u 10 sati, a u Deauville bi trebala stići oko 13. U 18.30 će imati otvoreni trening na Commandant Hebert stadionu.

Svi smo zdravi, odradili smo sve što smo planirali i na put odlazimo puni samopouzdanja. Putujemo u Francusku s puno vjere i samopouzdanja,
naglasio je izbornik Ante Čačić.

Hrvatski izbornik nije želio prognozirati što očekuje od hrvatskog nastupa na EP-u, no dodao je kako bi ispadanje u skupini smatra neuspjehom: Teško je komentirati što bi za mene bio uspjeh, ali neuspjeh bi bio kada ne bi prošli skupinu.

Hrvatska otvara EP utakmicom protiv Turske u Parizu, 12. lipnja. Čačić je Turke nedavno uživo pratio na utakmici u Ljubljani protiv Slovenije.

Turska je kvalitetna reprezentacija koja igra na granici fanatizma, a iza njih stoje strastveni navijači
, rekao je hrvatski izbornik.

Čačić je pohvalio igrače na zalaganju i na atmosferi koja vlada u našem taboru. Atmosferu je uoči puta pohvalio i Luka Modrić.

Atmosfera u ekipi je sjajna. Svi jedva čekamo da stignemo u Francusku i da prvenstvo počne. Još nismo analizirali igru našeg prvog protivnika, imali smo dosta popratnih aktivnosti
, rekao je Modrić koji je u ponedjeljak dobio hrvatski nogometni Oscar za najboljeg hrvatskog nogometaša u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat i Sportskih novosti.  

Ivan Rakitić je također naglasio kako jedva čeka početak prvenstva. Dosta je sastanaka i razgovora, jedva čekamo početak turnira, kazao je veznjak Barcelone.

Rakitić nije želio prognozirati dokle Vatreni mogu dogurati. Idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je da budemo pravi, a ukoliko izborimo nokaut fazu tada je sve moguće, poručio je Rakitić.

Hrvatska otvara EP utakmicom protiv Turske u Parizu 12. lipnja, pet dana poslije slijedi ogled protiv Češke u St. Etienneu, a posljednja utakmica u skupini bit će 21. lipnja protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca u Bordeauxu.