[VIDEO] Ante Čačić: Bili smo željni golova

Ozbiljno smo shvatili protivnika, bili smo agresivni i željni golova, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede 10:0 protiv San Marina, rekordne pobjede u povijesti naše reprezentacije.

Ante Čačić pohvalio je svoje igrače zbog pristupa, ali i zbog kolektivne igre.
Raduje me što nije bilo samoisticanja, već su svi igrali kolektivno i istaknuli su se zajedništvom, dodao je izbornik. Čačića veseli što su napadači imali sjajnu večer, od deset golova postigli su čak osam. Po tri Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, a jednog Marko Pjaca i Ivan Perišić.

Važno je što nije bilo ozljeda, a posebno me veseli što su se napadači raspucali. Bili su razigrani i efikasni, Čačić je objasnio i zašto je Vedran Ćorluka u posljednji trenutak ispao iz sastava. Iz predostrožnosti. Osjetio je malo zatezanje aduktora i nismo željeli ništa riskirati.

Čačić je još jednom pojasnio zašto je odabrao slabašni San Marino kao posljednju provjeru uoči EP-a. Imamo klasne i iskusne igrače koji su imali napornu sezonu. Imat će na europskom prvenstvu dosta teških utakmica i vjerujem kako smo se dobro odlučili, kazao je Čačić.

Na pitanje je li momčad koja je otvorila utakmicu protiv San Marina i ona koja će istrčati na Park Prinčeva 12. lipnja protiv Turske, Čačić je kazao: Nije ovo bila nikakva proba za Tursku jer nas u Parizu očekuje posve drugačija utakmica. Ispred nas je još pet dana, vidjet ćemo, kazao je Čačić.