Češki izbornik: Hrvatska je po igri najbliža Španjolskoj

Češki nogometni izbornik Pavel Vrba smatra kako je grupa D u kojoj će na Euru igrati protiv Španjolske, Hrvatske i Turske jedna od najtežih, te da se jedino Hrvatska, zahvaljujući Modriću i Rakitiću, može uspoređivati sa Španjolskom.

Ovo je jedna od najtežih grupa. Sve četiri reprezentacije imaju sličan stil igre. Hrvatska, zahvaljujući Modriću i Rakitiću, je najbliža Španjolskoj, ali opasna je i Turska sa Turanom, izjavio je Vrba u razgovoru za španjolsku Marcu.

Češka prvu utakmicu igra protiv branitelja naslova Španjolske.

To je nešto što se ne bira, no sviđa mi se što nećemo morati protiv Španjolske u zadnjem kolu tražiti prolaz u daljnju fazu natjecanja. Borit ćemo se za svaki bod u svakoj utakmici, dodao je.

Napomenuo je kako Česi imaju izraženi momčadski duh: Nemamo individualce poput Španjolske, igrače koji stvaraju razliku, no zato imamo jaki momčadski duh, ovdje postoji solidarnost. Svaki igrač na terenu zna što mora raditi, da moramo igrati zajedno. Momčadski rad je ono što nas je izvlačilo u teškim situacijama, i tako mora biti i dalje.

Češka je u kvalifikacijama ostavila bez Eura Nizozemsku, reprezentaciju koja je na posljednja dva svjetska prvenstva bila druga i treća.

U utakmicama protv Nizozemske imali smo nešto sreće, no bili smo i jako dobro pripremljeni. Ipak, utakmice u kvalifikacijama ne mogu uspoređivati sa susretima na Europskom prvenstvu. Ovo u Francuskoj bit će nešto posve drugo, zaključio je Vrba.