Srna: Stanimo na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju

Hrvatska nogometna reprezentacija, u kompletnom je sastavu iz Rovinja stigla u Rijeku gdje ih sutra, na Rujevici očekuje posljednja provjera uoči Eura prijateljski susret sa San Marinom.

Medijima je danas na raspolaganju bio kapetan reprezentacije Darijo Srna koji je u društvu u društvu Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke pozvao navijače Hrvatske na zajedništvo u borbi protiv rasizma, diskriminacije i drugog neprimjerenog ponašanja na tribinama.

Ovdje sam u ime hrvatske reprezentacije i kao hrvatski kapetan. Zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom moram naglasiti kako smo jako tužni i razočarani zbog nove kazne Hrvatskom nogometnom savezu, a kojom je kažnjena hrvatska reprezentacija. Samo mi uistinu znamo koliko je tužno i ružno igrati pred praznim tribinama, kada nemamo podršku navijača, a cilj nam je otići na veliko natjecanje.

Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju koja je osigurala nastup na 9 od 11 velikih natjecanja. Upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja, poručio je jasno kapetan Srna kojeg su podržali svi Vatreni.