Španjolska i Češka najavile dobru formu uoči Eura

Češka i Španjolska, protivnici hrvatske nogometne reprezentacije u skupini na EURU, ubilježili su pobjede u pripremnim utakmicama u srijedu u Austriji.

Češka je u Klagenfurtu s 2:1 pobijedila Rusiju i najavila dobru formu uoči EURA u Francuskoj. Rusi su poveli već u 6. minuti preko Aleksandra Kokorina, a Česi su u drugom poluvremenu preokrenuli i došli do pobjede. U 49. minuti je veteran Tomas Rosicky izjednačio nakon lijepog volej-udarca, a u 90. minuti je napadač Tomas Necid donio konačno slavlje za Čehe. Bila je to potpuno zaslužena pobjeda Češke, koja je nadigrala Ruse na ovom susretu i propustila veliki broj prilika.

Hrvatska i Češka igrat će u 2. kolu 17. lipnja u Saint-Etienneu.

Ranije su španjolski nogometaši pobijedili u pripremnoj utakmici uoči EURA 2016 u Salzburgu selekciju Južne Koreje s čak 6:1, te najavili dobru formu uoči europske smotre u Francuskoj na kojoj brane naslov.  Španjolska će biti treći protivnik Hrvatskoj 21. lipnja u skupini D EURA, a u Austriji su protiv Južnokorejanaca postigli čak šest golova. Prvi gol na utakmici pao je tek u 31. minuti, kada je David Silva iz slobodnog udarca pogodio same rašlje. Samo dvije minute kasnije Cesc Fabregas je povećao na 2:0, a dokraja susreta su po dva pogotka postigli napadač Celte Nolito (38, 54) i "topnik" Juventusa Alvaro Morata (50, 89). Počasni gol za Korejance dao je  Se-Jong Joo (83).

Španjolci su prije tri dana slavili protiv BiH s 3:1.