Blankina najveća suparnica bila je dopingirana?

Među 31 sportašem kojima je naknadnom analizom uzoraka, sprovedenim uz napredniju tehnologiju pod pokroviteljstvom WADA-e, utvrđeno da su bili dopingirani na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu nalazi se i najveća suparnica Blanke Vlašić, Ana Ćičerova.

Tridesettrogodišnja Čičerova obaviještena je o nalazu, potvrdio je ruskim medijima njezin trener Jevgenij Zagorulko: Prije tri dana obaviješteni smo o tome, to je sve što zasad znamo.

U Pekingu Čičerova je osvojila brončanu medalju u skoku u i vis, dok je Blanka Vlašić bila srebrna. Zlato je osvojila Tia Hellebaut.

Čičerova je nakon bronce u Pekingu uzela zlato u Londonu, a zlatna je bila i na SP-u u korejskom Daeguu. Bila je europska prvakinja, a prošle godine na SP-u u Pekingu osvojila je još jednu broncu.

Među 31 osumnjičenim sportašem je 14 Rusa, što svakako neće pomoći u ukidanju suspenzije ruskih atletičara s OI-ja u Riju.

MOO je objavio kako su sportaši kojima je naknadnom analizom uzoraka pronađen doping iz šest sportova i 12 država. Analizirana su 454 uzorka, a posebno su na meti bili atletičari i atletičarke koji bi trebali nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U tijeku je testiranje 250 uzoraka iz Londona, a u prvoj polovici lipnja testirat će se B uzorci sportaša. Do tada neće biti službenog proglašenja natjecatelja dopingiranima.