Leko se oprašta na Maksimiru: Uskoro u ulozi trenera

Kapetan Lokomotive i bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko s nedavno napunjenih  36 godina završava svoju bogatu karijeru.

Karijeru je počeo u NK Posavina s nepunih 8 godina, no ubrzo je prešao u Dinamo.  Već sa 17. godina otišao je na kratku posudbu u Sesvete. Nakon povratka potpisao je  svoj prvi profesionalni ugovor s Dinamo. S Dinamom je dvaput zaredom osvojio Hrvatski kup, a zadnji trofej je posebno značajan jer je postigao pogodak s 20 metara i tako odlučio pobjednika.

Van Hrvatske igrao je za Kijevski Dinamo, Monaco i Bucaspor. Za reprezentaciju je igrao od 2002. do 2009. Upisao je 59 nastupa i postigao dva gola. Posebno će pamtiti poraz od Turske na Europskome prvenstvu 2008.

Leko je stigao u Lokomotivu na ljeto 2014. godine. U dvije sezone skupio je 61 nastup za Lokomotivu, 5 golova i 5 asistencija. I u Lokomotivi ostao je 'vjeran' svojem stilu, sportskoj agresivnosti i skupljanju žutih kartona.

Nakon završene igračke karijere Jerko će i dalje ostati u nogometu. Pohađa nogometnu akademiju te će uskoro dobiti UEFA B licenciju.
 
Leko će se ove subote u zadnjem, 36. kolu sezone oprostiti od igračke karijere na Maksimiru u susretu protiv Dinama, kluba u kojem je i počeo karijeru.