EP karate: Bronca katašima, Hrvatskoj ukupno četiri odličja

Hrvatska muška reprezentacija u katama u sastavu Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Tomislav Stolar osvojila je ekipnu broncu na EP-u u karateu u Montpellieru.

U dvoboju za treće mjesto pobijedili su Rusiju (Olšanikov, Rzaev, Skovorodnikov) s 4:1. Presudio je atraktivan bunkai, odnosno završnica izvedbe, koja je u konačnici izazvala dugotrajan pljesak francuske publike. Zbog toga su četiri sudačke zastavice bile u hrvatsku korist, a jedna za reprezentaciju Rusije, koja je na taj način ostala bez odličja.

Sinoć je ženska reprezentacija u borbama (Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana Lenard) osvojila ekipnu srebrnu medalju, izgubivši na bodovnu razliku od Azerbajdžana (9:6) nakon što je omjer u pobjedama bio 1:1.

Ana Lenard jedna je od najuspješnijih karatistica na 51. EP-u u Francuskoj, budući da je osvojila dvije medalje (ekipno srebro, bronca u kategoriji do 61 kg), a iznimno uvjerljivom završnicom Maša Martinović u teškoj kategoriji (+68 kg) takodjer je osvojila brončano odličje.

Hrvatska karate reprezentacija vraća se kući s ukupno četiri medalje, pa od hrvatske samostalnosti s Europskih i Svjetskih seniorskih prvenstava ukupno sada imamo 92 odličja.

Na EP-u Montpellieru sudjelovalo je 515 natjecatelja iz 46 zemalja.