SP: Letang objavio popis, Rendulić dolazi

Izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Alan Letang objavio je konačni popis igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B koje će se od nedjelje do sljedeće subote igrati u Zagrebu.

Na popisu je i naš najbolji igrač Borna Rendulić iako je tek sinoć završio svoju sezonu AHL-u igrajući za San Antonio Rampage, dok je zbog ozljede otpao Dominik Kanaet.

Nažalost, Dominik Kanaet je otpao iz zdravstvenih razloga, a ostali su izborili nastup u reprezentaciji svojim radom i kvalitetom, a oni koji su odgovorili na zadatak prema taktikama stručnog tima, našli su svoje mjesto u reprezentaciji, rekao je vođa tima Marko Antonije Belinić.

Važno je napomenuti da se radi o pomlađenoj reprezentaciji, a o očekivanjima Belinić je rekao: Cilj nam je ostati u skupini. Prve dvije utakmice s Velikom Britanijom i Ukrajinom bit će teške jer radi se o kandidatima za medalju, no pokušat ćemo iznenaditi. Važno nam je da smo dobro odradili
pripreme i da je atmosfera u reprezentaciji odlična
, zaključio je Belinić.

Hrvatska će sve svoje utakmice igrati od 20 sati, prvu protiv Velike Britanije u nedjelju, slijedi dvoboj protiv Ukrajine u ponedjeljak, pa protiv Rumunjske u srijedu, Estonije u petak, te Litve u subotu.

REPREZENTACIJA HRVATSKE,
GOLMANI: Mate Tomljenović (JKH GKS Jastrzebie), Vilim Rosandić (HC Banska Bystrica), Ivan Ružić (Medveščak)
BRANIČI: Marko Tadić (Medveščak), Marko Ljubić (Mladost), Jan Smolec (Mladost), Bruno Kegalj (Zagreb), Borna Šilović (Slavija), Igor Jačmenjak (Crvena zvezda), Ivan Puzić (Vitkovice
Steel), Kenny MacAulay
NAPADAČI: Luka Mikulić (Medveščak), Ivan Janković (Medveščak), Matija Miličić (Medveščak), Michael Glumac (Medveščak), Nathan Perkovich (Medveščak), Tadija Mirić (Mladost), Mislav Blagus (Zagreb), Luka Jarcov (Zagreb), Borna Rendulić (San Antonio Rampage), Marko Šakić (Slavija), Luka Vukoja (Sorhaga Alingsas), David Brine (Loewen Frankfurt)