Ivica Kostelić završio avanturu na Islandu

Najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić završio je svoju avanturu po Islandu "TransIceland 2016". Sinoć su Ivica i Miha Podgornik došli do cilja ušetavši u glavni islandski grad Reykjavik, nakon što su zbog izostanka snijega morali promjeniti rutu.

Kostelić je na svom Facebook profilu objavio završnu fazu svoje avanture i zahvalio svojoj obitelji, prijateljima i navijačima na pruženoj podršci. Ekspedicija je trajala 15 dana, a Ivica je u tom vremenu prošao 497 kilometara. Kad je ekspedicija počela 31. ožujka planiralo se preči 730 kilometara u smjeru sjeveroistok-jugozapad, ali na kraju je udaljenost skraćena za više od 200 kilometara.

Evo što je Ivica napisao na svom Facebook profilu: Pokušali smo izgurati do kraja sve do cilja danas i uspjeli smo! Počeli smo sa šetnjom od Thingvellira do Reykjavika i lagano putovali jer je Janica ponijela sa sobom dodatnu opremu i odvezla je u Reykjavik. Pridružili su nam se Steini i njegov prijatelj Jon. Imali smo sreće što smo došli na snijeg uzduž planinskog lanca Mossfelsheidi, ali nam ga je ponestalo 20 kilometara prije cilja pa smo skinuli skije i planinarili sve do cilja u gradskoj zoni Reykjavika. Zadnjih 10 kilometara smo trčali ulicama Reykjavika. Bili smo umorni, ali sretni što smo došli do cilja, trga Halgrimskirkja gdje su nas pozdravili prijatelji i navijači. Presretan sam s našim putovanjem. Miha Podgornik i ja funkcionirali smo savršeno i stekao sam velikog prijatelja. On je najbolji pomagač koga bi svatko poželio! Snimio je cijeli put i napravio sjajne snimke. Puno hvala mojoj sestri Janici koja je vodila logistiku i bez čije bi pomoći ovo putovanje bilo nemoguće.