Treći najbolji rezultat Pahuljica na svjetskim prvenstvima

Hrvatska seniorska klizačka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju u Budimpešti, završila je na 18. mjestu s ostvarenih 101,78 bodova što im je treći najbolji rezultat na prvenstvima. Zlato je pripalo Ruskinjama, dok su se srebrom, odnosno broncom okitile reprezentativke  Finske i SAD-a.

Prvi puta u povijesti ove discipline, zlato je pripalo Ruskinjama koje su osvojile 212,69 bodova. Tijekom 16 godina, Ruskinjama je ovo prvo najsjajnije odličje. Do sada im je najveći uspjeh bila bronca. Drugo mjesto pripalo je Finkinjama koje su osvojile 207,84 bodova i svoju jubilarnu 50. medalju u povijesti ovog natjecanja, dok su brončano odličje kući ponijele Amerikanke zaostavši za Finkinjama manje od boda.

Hrvatska seniorska klizačka reprezentacija koju čine članice kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, nakon naporne sezone, rame uz rame velesilama poput Amerike, Kanade, Finske i Rusije ostvarile su treći najbolji rezultat u povijesti na Svjetskim prvenstvima. Završile su sa 101.78 bodova, na izvrsnom 18. mjestu i pri tome iza sebe ostavile zvučna imena poput reprezentacija Australije, Velike Britanije, Belgije, Španjolske.