Sinkovići i Radonić u finalu, Martinu polufinale u samcu

Hrvatski veslači Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca na pariće, a Luka Radonić u lakim samcima, dok se na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u Vareseu, Damir Martin kao prvi u svojoj skupini samaca plasirao u subotnje polufinale.

U konkurenciji 11 posada, najbolji svjetski veslači u dvojcu na pariće braća Sinković bez puno muke slavili su u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:11.560 minuta, što je gotovo 12 sekundi slabiji rezultat od njihovog rekordnog vremena sa SP-a 2014. Finalna utrka dvojaca na pariće na rasporedu je u nedjelju u 10.15.

Mjesto u nedjeljnom finalu izborio je i Luka Radonić u lakom samcu nakon pobjede u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Radonić je ostvario vrijeme 7:04.629 minuta, a jedini brži od njega bio je u drugoj kvalifikacijskoj skupini Slovenac Rajko Hrvat. Finale je u nedjelju u 9.35.

Damir Martin u samcu također je slavio u svojoj kvalifikacijskoj skupini i s vremeno 7:00.800 minuta izborio mjesto u subotnjem polufinalu (14.10). Bude li na svojoj uobičajenoj razini, za očekivati je da će se najbolji hrvatski samac boriti i za odličja u nedjeljnom finalu (10.25i).