Europsko prvenstvo: Kruljac 12. u trzaju, Musić 13. u izbačaju

Na Europskom prvenstvu u dizanju utega koje se održava u norveškom Fordeu svoj nastup završila su još tri hrvatska predstavnika.

Mihaela Kruljac ostvarila je 12. mjesto u trzaju u kategoriji do 69 kilograma što je i najbolji hrvatski rezultat na ovom prvenstvu. Mihaela je  „trznula“ 80 kilograma, da bi poslije u izbačaju  podigla 101 kg, što joj je donijelo  ukupno 13. mjestu u biatlonu.  

Ova 31-godišnjakinja članica je KDU Osijek i prva žena koja je u Hrvatskoj podigla težinu veću od 100 kilograma.

Amar Musić, član KDU  Split Matadura,  zauzeo  13. mjesto u izbačaju u kategoriji  do 85 kilograma podigavši  185 kilograma, a malo je nedostajalo da u  trećem pokušaju podigne i 190 kg, što bi mu donijelo plasman među 10 najboljih u Europi. U trzaju je Musić podigao 146 kg, pa je u ukupnom zbroju  (biatlonu)  osvojio 14. mjesto s podignutih 331 kilogram.

Zbog nezgodne ozljede šake Amar nije maksimalno trenirao u posljednje vrijeme, pa je ovaj rezultat  u gornjim granicama njegovih trenutnih mogućnosti.

Na Europskim prvenstvima posebno se dijele medalje u trzaju, izbačaju i ukupnom   zbroju – biatlonu, dok se na Olimpijskim igrama dijeli samo jedan komplet medalja.