Treneru ljubljanske Olimpije teška kazna zbog rasističke opaske

Disciplinski sud Nogometne saveza Slovenije kaznio je zbog rasističke opaske na račun nogometaša vlastite momčadi trenera Olimpije Marka Nikolića sa sedam utakmica zabrane vođenja momčadi, što znači da će ostalih sedam kola do kraja prvenstva morati provesti na tribini.

Nikolić je u posljednjem kolu prvenstva nigerijskog napadača Blessinga Elekea uz liniju nazvao "crnim idiotom", što su zabilježile kamere i osudila sportska javnost.

Nikolić je bio ljut što je Eleke predugo slavio svoj izjednačujući pogodak u sudačkoj nadoknadi, umjesto da loptu stavi na centar, kako bi Olimpija kod rezultata 1:1 pokušala pobijediti i  kao trenutačno vodeća u prvenstvu  pokušala održati prednost pred drugoplasiranim Mariborom.

Vlasnik kluba Milan Mandarić inače je Nikolića uzeo u zaštitu, rekavši da ga neće smijeniti i da je trener reagirao u afektu, bez želje da Nigerijca uvrijedi na rasnoj osnovi.

Ljubljanska Olimpija nikad nije osvojila prvenstvo Slovenije, a trenutačno ima dva boda prednosti pred Mariborom koji je osvojio većinu prvenstava od osamostaljenja Slovenije 1991.