Alonso dobio zeleno svjetlo za VN Kine

Vozač McLarena, Španjolac Fernando Alonso, koji je slomio rebra u prvoj utrci ove sezone, dobio je privremeno dopuštenje da se natječe u nedjelju na VN Kine, objavila je u četvrtak Međunarodna automobilska federacija (FIA).

FIA je dodala, nakon što je Španjolac obavio liječnički pregled u Šangaju, da će u petak poslije prvog slobodnog treninga imati još jedan pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban za natjecanje.

Alonso je bio prisiljen s tribina pratiti prošlu utrku u Bahrainu nakon što su mu tako naredili liječnici jer je lječničkim pregledom utvrđeno da nije spososban za natjecanje. Španjolac je na VN Australije u nesreći slomio rebra. Uoči prvih slobodnih treninga Alonso je izjavio kako se osjeća dobro.

Osjećam se dobro, ali ako tako ne bude u bolidu, ja ću prvi to priznati, jer ne bi bilo pošteno prema momčadi da na pola utrke odustanem zato što ne mogu više izdržati. Najbolje bi bilo da mi daju voziti prvi slobodni trening pa me zatim pregledaju i vide kako se osjećam, izjavio je iščekujući konačnu odluku Alonso koja je na kraju bila upravo takva.

Dvostrukog svjetskog prvaka u bolidu McLarena je na VN Bahraina zamijenio Belgijanac Stoffel Vandoorne.