Šarapova se možda ipak vrati tensikim terenima

Međunarodni teniski savez (ITF) objavio je u četvrtak kako će se Ruskinja Marija Šarapova morati odazvati na saslušanje zbog pozitivnog dopinškog testa na meldonij bez obzira na nove upute Međunarodne antidopinške agencije (WADA) vezane za uporabu te supstancije.

Šarapova, bivša prva igračica svijeta i osvajačica pet Grand slam naslova, bila je pozitivna na meldonij na dopinškoj kontroli obavljenoj tijekom Australian Opena u siječnju, a taj je preparat Svjetska antidopinška agencija zabranila od 1. siječnja ove godine.

No, u srijedu je Agencija objavila kako će ukinuti kazne onim sportašima koji su bili pozitivni na meldonij prije 1. ožujka jer još uvijek nije poznato koliko dugo se ta supstanca zadržava u organizmu.

U svjetlu posljednjeg WADA-ina priopćenja vezanog za procesuiranje slučajeva s meldonijem, ITF može potvrditi kako će se slučaj Marije Šarapove nastaviti njezinim saslušanjem u skladu s preporukama WADA-e. ITF neće objavljivati nova priopćenja vezana za ovaj slučaj sve dok on ne završi, objavio je ITF.