Barcelona: Bio je penal, ali sudac nije kriv

Prošlogodišnji pobjednik Lige prvaka Barcelona sinoć je na iznenađenja svih izgubila 2:0 od Atletico Madrida i tako se propustila plasirati u polufinale tog natjecanja.

Iako je Atletico zasluženo slavio na svom Vicente Calderonu, mediji su se raspisali o samom kraju utakmice kad je talijanski sudac Rizzoli napravio veliku pograšku i oštetio Barcelonu.

Naime, u 90. minuti sudac Rizzoli je oštetio Barcelonu nakon igranja rukom Gabia očito u kaznenom prostoru, no sudac je dosudio slobodan udarac, a ne penal. Udarac Messia iz slobodnog udarca otišao je iznad vrata, kao i šanse Barcelone da izbjegne ispadanje.

Ono što je još više zainteresiralo javnost jesu reakcije Barceloninog predsjednika i braniča Jordi Albe nakon susreta.

Bio je penal za nas, ali sudac to nije vidio. Šteta, ali ne želim kritizirati suca. Čestitao bih Atleticu na polufinalu. Odigrao je dvije sjajne utakmice i pokazao više želje, rekao je predsjednik Barcelone Bartomeu.

Vidio sam da mnogi sude penale u takvim situacijama. Atletico je pobijedio, a mi moramo biti ujedinjeni i u porazima. Sudac je bio dobar cijelu utakmicu i nije imao ništa s našim ispadanjem. Sve je bilo na nama, trebali smo pobijediti, ali nismo uspjeli, rekao je Alba.