EL: Pobjede Lokomotiva i Laborala

Košarkaši Lokomotiv Kubana pobijedili su Barcelonu 66:61 i u seriji na tri pobjede poveli 1-0 u četvrtfinalu Eurolige.

Barca je vodila u prve tri četvrtine, no ruski sastav je dobio posljednju dionicu 16:8 preokrenuvši rezultat u svoju korist. Lokomotiv su do pobjede predvodili Randolph sa 17 koševa i 10 skokova, te Delaney sa 11 koševa, pet skokova i sedam asistencija. Kod Barce najefikasniji su bili Justin Doellman i Pau Ribas sa po 13 koševa. Ante Tomić je ubacio osam koševa uz pet skokova.

U drugoj utakmici večeri Laboral Kutxa je u Španjolskoj s uvjerljivih 84:68 dobila Panathinaikos. Kod domaćina je najbolji bio Adams s 20 ubačaja, dok je kod atenske momčadi najbolji bio Raduljica s 21 košem.

Druge utakmice na rasporedu su u petak, 15. travnja ponovo u Kubanu i Vitoriji-Gasteiz, a treće će se igrati u utorak, 19. travnja u Barceloni i Ateni. Možebitne četvrte ponovo bi se igrale u Barceloni i Ateni (21. travnja), a odlučujuće pete u Kubanu i Vitoriji-Gasteiz 26. travnja.

U utorak je CSKA u Moskvi pobijedio Crvenu zvezdu 84:74, dok je Fenerbahče u Istanbulu porazio Real Madrid 75:69. Druge utakmice su ponovo u Moskvi i Istanbulu u četvrtak 14. travnja, a treće utakmice su u Beogradu (18. travnja) i Madridu (19. travnja). Eventualne četvrte utakmice ponovo će se igratiu Beogradu i Madridu, a moguće majstorice za odlazak na Final Four igrale bi se u Moskvi i Istanbulu.