Kolika je cijena polufinala Lige prvaka? Prava sitnica!

Plasman u prvo polufinale Lige prvaka u povijesti kluba burno je proslavljen u redovima Manchester Cityja.

Na Etihadu se veliki uspjeh slavio dugo u noć.

Pobjeda protiv PSG-a je jedna od najvećih, bila je to posebna večera za sve naše navijače, rekao je vratar 'Građana' Joe Hart, dok je Sergio Aguero dodao: Baš me briga tko će nam biti protivnik u polufinalu. Promašio sam jedanaesterac, no dečki su me spasili.

Engleski mediji su odmah izračunali koliko su 'Građani' potrošili na putu do polufinala elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. Rezultat je gotovo nevjerojatan. Od svibnja 1999. kada je City u dramatičnom finalu kvalifikacija za plasman u drugu ligu na Wembleyju pobijedio Gillingham, do plasmana u polufinale LP samo na odštete igrača potrošeno je nevjerojatnih 1,13 milijardi eura. U ovom iznosu nisu uračunate plaće i premije igrača, ni iznos koji su Thaksin Shinawatra, a potom i šeik Mansour potrošili na kupovinu kluba.

U svibnju 1999. godine City je na Wembleyju pobijedio Gillingham 3:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca izborivši plasman u Championship. Junak utakmice bio je Paul Dickov koji je izjednačio na 2:2 u 120. minuti utakmice, a potom i realizirao jedan od jedanaesteraca. Engleski mediji se danas pitaju kakva bi bila sudbina kluba da City tada nije pobijedio.

Više od milijardu eura je potrošeno na 139 igrača. Najveću odštetu City je do sada platio za Kevina De Bruynea čiji je dolazak iz Wolfsburga prošlog ljeta iznosio 65 milijuna eura.