"Gnothi Seauton" dobio nagradu na uglednom festivalu u Houstonu

Dokumentarni film Gnothi Seauton autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji, dobio je jednu od prve tri nagrade na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Riječ je o najstarijem festivalu nezavisnoga filma te trećem filmskom festivalu po starosti u Sjevernoj Americi, koji se ove godine održava 49. put.

Ugodno sam iznenađen. Ovo je drugi festival na kojemu je film dobio nagradu, kaže Bruno Kovačević i dodaje: Drago mi je i zbog Gipsa, jer je uvijek govorio da su životi Kostelića obični i da nikoga ne zanimaju, a očito je da su njihovi životi nadahnuće ne samo ljudima u Hrvatskoj, nego i u svijetu.

Dodjela nagrada održat će se u subotu 16. travnja u Houstonu, a o kojoj je točno nagradi riječ organizatori nisu željeli otkriti ni samome autoru.

Dokumentarni film Gnothi Seauton Brune Kovačevića govori o trnovitom putu i sportskim trijumfima najuspješnije hrvatske sportske obitelji Kostelić. Svoju svjetsku premijeru imao je u veljači u jednom od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu, a reakcije američke publike bile su odlične. Nakon projekcije filma Janica Kostelić je izjavila: Vrlo sam sretna. Jednoga dana moći ću pokazati svojoj djeci čime sam se bavila i što smo postigli u životu njihov ujak i ja. Nadam se da će im to biti poticaj da i oni takvo nešto postignu.

Podsjetimo na to da su prvi kadrovi filma snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro.

Producent je filma agencija za tržišno komuniciranje Real grupa, a koproducent je Hrvatska radiotelevizija.