Derbi Lige za prvaka Cedevita - Cibona na HRT 2

U derbiju četvrtoga kola A-1 Lige za prvaka u Domu sportova danas u 18.15 sastaju se Cedevita i Cibona, prošlogodišnji finalisti PH, uz prijenos na Drugom programu HRT-a od 18:10.

Vukovi
su u prošlom kolu poraženi od Splita, no trener Damir Mulaomerović najavljuje borbu do posljednjeg daha  protiv favoriziranog suparnika: Cedevita je favorit, ali sigurno je da ćemo tražiti našu šansu ako uspijemo odgovoriti na njihov širi roster. Bez obzira na situaciju protiv Zvezde i čak Gorice, u dobroj su formi. No mi ne idemo s bijelom zastavom i pokušat ćemo odigrati što bolje, kaže trener Cibone.

Momčad Veljka Mršića jedina je neporažena nakon tri kola Lige za prvaka, iako je u nedjelju u Velikoj Gorici bila blizu šoka, pobjedu je izvukla tek nakon produžetka.

Objasnio je to trener branitelja naslova prvaka: Imali smo pet utakmica u 10 dana, sada ćemo ipak ući u jedan normalniji ritam, kakav imaju i druge momčadi, što će nas staviti u ravnopravan položaj s ostalima. Cilj nam je zauzeti prvo mjesto uoči doigravanja i imati prednsot domaćeg terena.

Cedevita i Cibona su se ove sezone sastali dva puta, u trećem kolu ABA lige Cedevita je u listopadu pobijedila sa 83:65, a u prosincu kao gost sa 81:69.