EP U19: Hrvatska s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom

Hrvatski nogometaši do 19 godina starosti u utorak su saznali protivnike u skupini završnice Europskog prvenstva, koje će se od 11. do 24. srpnja igrati u Njemačkoj.

Hrvatskoj je ždrijeb u Stuttgartu namijenio skupinu B, u kojoj su još Nizozemska, Francuska i Engleska, dok su u skupini A domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija. Hrvatska će 12. srpnja u Heidenheimu igrati protiv Nizozemske, 15. srpnja u Ulmu protiv Francuske te 18. srpnja u Heidenheimu protiv Engleske.

Branitelj naslova, Španjolska, nije uspjela proći kvalifikacije. Utakmice će biti igrane u Aalenu, Aspachu, Heidenheimu, Mannheimu, Sandhausenu, Sinsheimu i Stuttgartu.

Nakon grupne faze, u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Četiri polufinalista, kao i pobjednik utakmice doigravanje između trećeplasiranih momčadi, izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu U-20 iduće godine u Južnoj Koreji.

Hrvatska U-19, pod vodstvom izbornika Ferde Milina, izborila je plasman na Europsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta u prvom krugu kvalifikacija, protiv Crne Gore, Mađarske i Kazahstana, kao i prvog mjesta u drugom krugu kvalifikacija, protiv Belgije, Škotske i Bugarske.