Ćiro: Čačić je čekanjem stava IO-a o Lovrenu izgubio autoritet

Izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon boravka u Engleskoj i sastanka s Dejanom Lovrenom, koji je ultimativno tražio igranje u prvoj postavi, odlučio je, sudeći prema intervjuu koji je objavljen na službenim stranicama HNS-a, da za Euro u Francuskoj više ne računa na Liverpoolova stopera.

Uistinu sam zbunjen, nitko nije znao što se događa, da li je Lovren pomilovan ili će biti kažnjen. Njegov prekršaj zaslužio je drastičnu kaznu, jer ucjenjivati hrvatsku reprezentaciju je uistinu besmisleno i neodgovorno, tako da je logično da ga se Čačić riješio. No uvijek treba ići u izvor, nije uopće smjelo doći do toga. Zato preporučujem Čačiću da unese više psihologije u svoj odnos s igračima, kako mu se ne bi ponovio Lovren. Naime, činjenica je da je Lovren značajan igrač, rekao je Miroslav Blažević.

Vrlo je čudno da Čačić nije odlučio odmah, nego je čekao Izvršni odbor, vjerojatno da oni nešto kažu o tome, što je apsolutno pogrešno u odnosu na ono najvitalnije, njegov autoritet i samostalnost u odlučivanju, dodao je Ćiro.