Borna Ćorić ispao u prvom kolu Monte Carla

Nakon što je ranije Ivo karlović zaustavljen u prvom kolu ATP turnira iz Masters serije 1.000 u Monte Carlu, Hrvatska je ostala bez predstavnika na tom turniru nakon što je Borna Čorić izgubio od Njemca Philippa Kohlschreibera dvaput po 6-4.

Bio je ovo drugi susret Čorića i Kohlschreibera i drugi poraz hrvatskog tenisača. Nakon što je u prvom susretu ove godine u Dubaiju slavio njemački tenisač, isti uspjeh ostvario je i u Monte Carlu.

Za pobjedu na zemlji Mote Carlo Coutry Cluba Kohlschreiber je trebao 93 minuta i tri breaka. Jedan je break bio dovoljan 32-godišnjem Nijemcu za osvajanje prvog seta, u kojem je Ćorić bio bez prilike za povratak nakon što je izgubio servis u trećem gemu.

Kohlschreiber je imao break i na početku drugog seta (3-2), ali se borbeni Ćorić vratio, poveo 4-3 u setovima i imao 0-40, tri povezane prilike za break i vodstvo 5-3. No, nakon što mu to nije pošlo za rukom, Ćorić je još jednom izgubio servis i ostao bez poena kad je njemački tenisač servirao za pobjedu i prolaz u drugo kolo, gdje ga čeka 4. nositelj, Švicarac Stanislas Wawrinka.

Prije Ćorića, od turnira u Monte Carlu u prvom se kolu oprostio i Ivo Karlović, od kojeg je sa 6-3, 7-6 (4) bolji bio Portugalac Joao Sousa.