Čačić “prekrižio“ Lovrena za Francusku

Izbornik Vatrenih Ante Čačić odlučio je prekrižiti Dejana Lovrena za Europsko prvenstvo u Francuskoj naglasivši kako u hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima.

Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao, izjavio je Čačić nakon povratka s engleske turneje u sklopu koje je razgovarao i s Lovrenom.

Lovren se na pripremnoj utakmici protiv Mađarske 26. ožujka odbio nastaviti zagrijavati kada je shvatio da ga Čačić neće uvesti u igru. Nakon toga je preko medija poručio izborniku da, ako ne bude igrao u prvoj momčadi, ni ne treba ići na Euro.  

Ovaj je vikend izbornik Čačić boravio u Engleskoj, a tu je priliku  iskoristio i za razgovor s Lovrenom: Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume.

No, izbornik Čačić nije zatvorio vrata Vatrenih Lovrenu: Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti.

Čačić nije želio otkriti detalje razgovora: Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv zanimanje medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas.