Karlović zaustavljen u prvom kolu Monte Carla

Ivo karlović zaustavljen je već u prvom kolu ATP turnira iz Masters serije 1.000 u Monte Carlu. Na otvaranju turnira izgubio je od Portugalca Joaa Souse sa 6:3 i 7:6 (4).

Netipično za njega, Karlović je imao dosta problema sa servisom. Imao je 65% ubačaja prvog servisa od kojih je iskoristio njih 75% te je skupio 14 aseva.

Karlović je dobro otvorio susret i već u prvom gemu imao je tri break lopte, ali nije ih iskoristio. No, već u sljedećem gemu morao je spašavati svoj servis. U trećem gemu imao je nove dvije break lopte, ali ponovno nije bio uspješan. Ključni trenutak prvog seta dogodio se u šestom gemu kada Karlović nije uspio spasiti 0-40 te je Portugalac napravio break i zadržao tu prednost do kraja seta.

Već u prvom gemu drugog seta Div sa Šalate spašavao je tri break lopte, a u petom gemu nove dvije. No uspio je zadržati svoje servise pa je odluka pala u tie-breaku u kojem je sa 7:4 uspješniji bio Sousa.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Drugo kolo pokušat će izboriti Borna Ćorić, a protivnik mu je Nijemac Philipp Kohlschreiber. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom je ove godine u Dubaiju slavio njemački tenisač.