Pomama za ulaznicama Leicestera, cijene i do 15 tisuća funti

Nogometaše engleskog prvoligaša Leicestera još samo pet kola dijeli do povijesnog naslova prvaka, a ulaznice za njihovu posljednju utakmicu pred domaćim navijačima, 7. svibnja, protiv Evertona, rasprodane su za 90 minuta. Na crnom tržištu ulaznice se mogu kupiti za nevjerojatnih 15.000 funti, odnosno 140.294 kuna.  

Lisice koje vodi talijanski trener Claudio Ranieri pred sobom imaju pet kola i sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tottenhama, koji im je jedini suprnik u borbi za naslov engleskog prvaka. Za povijesni uspjeh potrebne su im tri pobjede, a navijači, vodstvo kluba i nogometaši nadaju se da će osvajanje titule proslaviti 7. svibnja na utakmici protiv Evertona.

Stadion King Power prima 32.262 gledatelja i sve ulaznice za dvoboj s Evertonom rasprodane su u za manje od 90 minuta. Samo nekoliko sati kasnije na internetu su se te iste ulaznice nudile za cijenu od 3.000 funti, a najviša cijena koja se tražila iznosila je 15.000 funti, odnosno nešto više od 140 tisuća kuna što je razbjesnilo navijače Leicestera, ali i vodstvo kluba koje je reagiralo na preprodaju ulaznica koja nije u skladu s britanskim zakonom.

Ovo je sezona koja se više nikada neće ponoviti u životu. Nitko nije očekivao da bi se ovakvo što moglo dogoditi, izjavio je jedan od navijača Leicestera koji je ove sezone propustio samo tri utakmice svog kluba, a utakmica 7. svibnja biti će četvrta.

Posljednja utakmica ove sezone za Leicester je protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu 15. svibnja.