Petar Metličić: Mislim da smo napravili jednu veliku stvar

U emisiji Stadion, trener hrvatske rukometene reprezentacije i prvi suradnik izbornika Željka Babića, Petar Metličić, prokomentirao je veliku pobjedu nad Norveškom (27:21) koju je momčad izborila u kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u danskom Herningu.

Znam kakav je to osjećaj. Mislim da smo napravili jednu veliku stvar pogotovo ovi momci koji će prvi put ići. Oni će tek vidjeti što su to Olimpijske igre. Mislim da je nešto iznad svega. Ne može se usporediti ni sa jednim natjecanjem, rekao je Metličić te dodao:

Vidjeli ste i sami da smo odigrali jednu fantastičnu utakmicu. Znali smo šta ona nosi i na kraju smo zasluženo pobjedili, izjavio je Metličić. Hrvatska se tako peti put plasirala na Olimpijske igre, a jedan od zasluženih bio je i prvi vratar - Ivan Stevanović.

Mi smo u utakmicu ušli fantastično. Možda nas je podsjetila na onu protiv Poljske u Krakovu iako je možda bila malo drugačija. Ali sve što smo se dogovorili sve je funkcioniralo jako dobro. Imali smo odličnog Stevanovića na golu i mislim da rezultat na kraju nije mogao izostati.

Cijeli razgovor možete pogledati u prilogu.