Joško Jeličić o Lovrenu: Čačić nema izbora, mora odstraniti Lovrena

Joško Jeličić u emisiji Stadion prokomentirao je slučaj Dejana Lovrena koji je nakon utakmice s Mađarskom oštro prigovorio i poručio izborniku Anti Čačiću - Igram u Francuskoj u prvih jedanaest ili ne idem na Europsko prvenstvo.

Što se tiče Lovrena,  ja bi rekao da je apsolutno promašena forma. O sadržaju možemo raspravljati, svatko ima pravo na svoj stav, i o njemu možemo diskutirati. Iskreno, mislim da je ovo posljedica, a uzrok je djelom na duši izbornika Ante Čačića jer je dozvolio da se poremeti atmosfera koja je i inače bila vrlo upitna. Ona je najčešće vitalna kod nacionalnih sastava. Ovakvi istupi Dejana Lovrena nisu rijetkost. Oni su jednaki kao i njegovi kiksevi odnosno amplituda njegov istupa od hvalospjeva do ruganja. Zbog toga smatram da je trebao biti ponizniji i skromniji, bez obzira što je on i za mene, najbolji hrvatski stoper, rekao je Jeličić.

Jako mi je žao što je došlo do ovoga s obzirom na to da smo imali probleme tijekom kvalifikacija, a posebno nakon dodatnih kvalifikacija gdje smo nakon tri pobjede stvorili pozitivnu atmosferu i ovo će je samo poremetiti. Volio bih da se homogenizira, međutim, Čačić nema izbora. Mora odstraniti Lovrena. Nije problem u njemu i njegovu mišljenju, nego u načinu na koji ga je prezentirao gdje spominje svoje suigrače, sustav igre i to je apsolutno nedopustivo, dodao je Jeličić.