Anamarija Maršić probila se u četvrtfinale

Pored trojice boksača, Erika Pijetraja, Luke Plantića i Mattea Komadine, prvu pobjedu Hrvatskoj na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskom Samsunu donijela je boksačica iz Sesveta, Anamarija Maršić.

Maršić se probila u četvrtfinale kategorije do 75kg jednoglasnom bodovnom pobjedom (39:37, 39:37, 39:37) protiv borbene Rumunjke Florine Radu.

Ovo definitivno nije bila jedna od mojih boljih izvedbi, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu, rekla je Imoćanka sa sesvetskom adresom nakon prve pobjede u Samsunu.

U žestokoj razmjeni udaraca tijekom svih četiriju rundi Maršić je bila uvjerljivija nego njena protivnica. Samo je u drugoj rundi malo popustila, da bi u posljednjim dvijema dionicama ponovno boksala beskompromisno i precizno pogađala suparnicu.

Dobro je boksala protiv vrlo nezgodne suparnice. Stalno se kretala unazad, ali je preciznim udarcima gradila prednost. Kako je meč išao kraju, tako je Anamarija bila sve bolja, izjavio je njen trener Stipica Brekalo.

Anamarija će ponovno u ring u srijedu popodne kad ju čeka dvoboj protiv Njemice Sarah Scheurich. Od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiru dijele ju još samo dvije pobjede.

U utorak oko 19:00 po hrvatskom vremenu posljednji muški predstavnik na turniru, naš teškaški prvak Alen Babić iz zagrebačkog BK Leonardo, boksa protiv Latvijca Nikolajsa Grisuninsa, brončanog s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.