Modrić uoči Wolfsburga: Moramo biti strpljivi i hladnih glava

Za dostizanje zaostatka iz prve utakmice najvažnije je zajedništvo momčadi, strpljivost i hladna glava, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić na konferenciji za medije uoči dvoboja Reala i njemačkog Wolfsburga u kojem će madridska momčad u utorak loviti zaostatak 0:2 iz dvoboja u Njemačkoj.

Ključno je zajedništvo, i kad napadamo i kad se branimo. Trebamo biti koncentrirani, hladne glave. Moramo biti strpljivi, ne možemo riješiti utakmicu u 10 minuta. Sigurno ćemo imati prilika, nadam se da ćemo uspjeti, izjavio je Modrić u Madridu.

Hrvatski vezni igrač je rekao kako ne osjeća pritisak zbog medijskih napisa prema kojima igra Reala uvelike ovisi o kvaliteti njegove izvedbe.

Osjećam odgovornost, ali zbog toga nemam problema. Osjećam se dobro, no Real Madrid nije jedan igrač, već ekipa. Jedan igrač ne može ništa sam riješiti, za mene je uvijek na prvom mjestu ekipa, napomenuo je.

Real Madrid je prošle srijede iznenađujuće izgubio 0:2 u Njemačkoj, a prolazak u polufinale tražit će pred 82.000 gledatelja na svojem Santigao Bernabeu.

Analizirali smo prvu utakmicu i znamo da smo bili loši. No, ne treba gledati unazad već prema naprijed, bitno je ne ponoviti pogreške. Siguran sam da ćemo dobro odigrati, rekao je Modrić koji je zbog priprema za tu utakmicu propustio prvenstvenu utakmicu u kojoj je treći Real Madrid pobijedio Eibar 4:0.

Sposobni smo nadoknaditi razliku od 0:2 uz naše navijače, za koje sam uvjeren da će nas podržati. Bit će teško, imamo prilično loš rezultat protiv dobre ekipe, no sposobni smo nadoknaditi zaostatak, izjavio je Modrić.

I navijačima je poručio da budu strpljivi. Važno je da nas podrže od prve minute i neka budu najbolji, strpljivi na tribini kao i mi na terenu. Dat ćemo sve od sebe da nakon ove utakmice nemamo za čime žaliti. Vjerujem da će sve dobro završiti, istaknuo je.

Real Madrid je ove sezone odigrao četiri utakmice Lige prvaka bez primljenog gola na svojem terenu. Madridska momčad pobijedila je Šahtar 4:0, protiv PSG-a slavila 1:0, protiv Malmoa 8:0, dok je u osmini finala Romu svladala 2:0. Taj podatak nam sigurno daje dodatno samopouzdanje. Momčad smo s najviše europskih naslova pa je naša obveza dati sve od sebe i pobijediti, rekao je Modrić.

Upitan za mišljenje o vrataru Keyloru Navasu, Modrić je odgovorio: Od početka sezone je nevjerojatan i netko kao on ti daje puno samopouzdanja. Nadamo se da će tako biti do kraja, do finala. Trebamo njegovu pomoć.

Navas bi mogao biti u glavnoj ulozi i nakon isteka 90 minuta, u slučaju da o plasmanu u polufinale odlučuju jedanaesterci. Ne razmišljamo o penalima. Želimo nadoknaditi zaostatak prije nego što dođe do takvog scenarija. No, ako dođe do toga, spremni smo i za penale, zaključio je Modrić.