Rapsodija u Herningu: Lako je biti izbornik kada imam ovakve igrače

Zahvaljujem svim igračima, stručnom stožeru, medicinskom timu i svima koji vole gledati hrvatski rukomet te svim prijateljima koji su stalno uz mene, rekao je nakon pobjede nad Norveškom i plasmana na Olimpijske igre izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić.

Nakon poraza od domaćina kvalifikacijskog turnira Danaca u prvome susretu u Herningu pa zatim pobjede nad Bahreinom nakon lošeg prvog poluvremena, u odlučujućem dvoboju naši su rukometaši napokon pokazali pravo lice.

Bili su jako borbeni, hrabri, uzajamno su se poštovali i pokazali ljubav prema domovini, ističe Babić.

Junak susreta bio je Ivan Stevanović koji je svojim obranama 'izludio' Norvežane. U 34. godini nastupit će na svojim prvim Igrama. 

Poklopile su se neke stvari, izbornik mi je dao priliku, rekao je Stevanović i dodao: Norvežani su igrali jako dobar rukometa na Europskom prvenstvu u Poljskoj, jučer su to pokazali protiv Danaca. Nije nas bilo strah. Mi smo hrvatska reprezentacija i znamo svoje vrijednosti. Znamo da smo bolji od njih na svim terenima svijeta.

Zahvalio bih Ivanu, napravio je strašnu stvar na otvaranju i u prvome poluvremenu, poslije je bilo lakše. Lako mi je biti izbornik kada imam ovakve igrače i ovakvog golmana
, rekao je Babić i dodao: Djeca će biti sigurno ljuta. Obećao sam da ćemo se kupati ovo ljeto, ali bolje ovako, za našu Hrvatsku, za naš sport, za rukomet i jako sam radostan što sam dio ovog svega.