Novi početak Hajduka: Iznenađena i zatečena i sama Bošnjak

Nakon smjene Marina Brbića, prvi put u povijesti Hajduka na čelu kluba bit će žena, osječka ekonomistica Marijana Bošnjak koja će voditi splitski klub do imenovanja novog predsjednika Uprave, odnosno do 2. svibnja.

U kratkom telefonskom razgovoru za HRT Bošnjak je izjavila kako je i sama iznenađena i zatečena ovom odlukom te da ne zna što bi rekla. Svoju dužnost preuzet će 12. travnja. Doznajemo da se bavi džudom, voli azijsku hranu, piše arapskim pismom i nije deklarirana navijačica nijednog kluba.

Namjerno smo htjeli nekog vanjskog, koji nema veze s klubom, već će dati neovisan pogled na klub
, komentirao je njezino postavljanje Ante Šalinović, član Nadzornog odbora HNK Hajduk.

Mišljenja oko rušenja kompletne uprave Hajduka u Splitu su podijeljena. Dok neki to vide kao čin demokracije i razvoja kluba, drugi su ipak skeptični.

Smjena cijele uprave ne može biti korak naprijed. To su rekli i sami klupski čelnici. Taman kada smo svi mislili da se klub stabilizirao, opet se vraćamo na novi početak, mišljenja je Ozren Maršić, sportski komentator Večernjeg lista.

Hajdukova legenda osamdesetih godina Ivan Gudelj, koji je sinoć gostovao u Dnevniku 3, izjavio je kako su svi iznenađeni imenovanjem Marijane Bošnjak.

Treba reći da sam ne samo ja, nego svi koji volimo Hajduka, na neki način iznenađeni, iako treba reći i da sam čuo sve najbolje o gospođi Bošnjak. Isto tako treba istaknuti kako su ove odluke i smjene koje su se događale, pitanje demokracije. Mislim da je ovo legalno i treba naglasiti da je to prijelazno razdoblje, izjavio je Gudelj.