Ljubljana: Četiri hrvatska gimnastičara u finalu

Hrvatski gimnastičari nastavljaju s odličnim rezultatima na natjecanjima Svjetskog kupa, Robert Seligman i Kristijan Vugrinski na konju s hvataljkama te Tin Srbić i Anton Kovačević na preči plasirali su se u finale turnira u Ljubljani.

Seligman je s ocjenom 15,000 bio najbolji u kvalifikacijama konja s hvataljkama, dok je Vugrinski u finale ušao sa šestom ocjenom od 13,750 bodova. Na preči je Kovačević bio treći s 13,900, a Srbić osmi s 12,700 bodova. Finala na konju s hvataljkama na rasporedu su u subotu od 14 sati, dok će se prečaši za medalje boriti u nedjelju u isto vrijeme.

Zadovoljan sam odrađenim kvalifikacijama. Napravio sam vježbu startne ocjene 6,2 i to bez veće pogreške. Imao sam dosta problema u pripremama za ovo natjecanje, prije šest dana ozlijedio sam šaku pa sam sada morao nastupiti pod tabletama protiv bolova. U finalu nastupam prvi, nekada je to jako dobro, ali nekada kada želite kalkulirati, ne možete jer nemate situaciju ispred sebe. Ja ću zato morati ići na sve ili ništa. Radit u vježbu sa startom od 6,4 i vjerujem da će to biti dovoljno za postolje, rekao je Seligman nakon kvalifikacija.

U ženskim kvalifikacijama Dora Kranželić bila je 11. na parteru s 12,300 bodova, Ana Poščić 12. s 11,650, a Ema Kajić 13. na preskoku s 12,875 bodova. Kranželić je bila i 14. na gredi (11,200), a na ovoj spravi Karmen Koljanin zauzela je 15. mjesto (3,150), no važnije od tog plasmana je podatak da je na gredi izvela element koji u svijetu gimnastike još nitko nije uspio. Naime, Karmen je napravila novi element, 3,5 okreta na jednoj nozi u čučnju kojem su suci ovaj put dali težinu F. Sada slijedi proces priznavanja elementa u svjetski pravilnik.