Zlato za Lovru Brečića i bronca za Brunu Vuletić na President cupu

Član splitskog teakwondo kluba Marjan Lovre Brečić osvojio je zlatnu medalju, dok je mlada Bruna Vuletić osvojila broncu na President cupu koji se održava u Bonnu čime su izborili izravan nastup na europskom teakwondo prvenstvu koje se idući tjedan održava u Solunu.

Lovre Brečić koji je s pet pobjeda stigao do zlatnog odličje i velikih 20 bodova na svjetskim rang listama zahvaljujući čemu se probio na sedmo mjesto na svijetu u kategoriji do 63 kilograma. Brečić je na putu do zlata svladao švedskog reprezentativca Livingstona sa 7:1, potom je upisao važnu pobjedu protiv Iranca Farze Fallaha Zadeha od 5:1 da bi medalju izborio pobjedom od 1:0 protiv Azerbejdžanca Sine Bahramija. Polufinalni sraz protiv Rusa Ivana Muradashvilija otišao je na stranu Marjanovog člana s visokih 15:10, dok je u finalu Brečić slavio na zlatni bod protiv reprezentativca Azerbajdžana Mahammada Mammadova.

Mlada 16-godišnja Bruna Vuletić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 57 kilograma pobjedivši na putu prema pobjedničkom postolju aktualnu brončanu sa svjetskog prvenstva iz Čeljabinska Edinu Kotsis. Bruna je prije toga slavila protiv Šveđanke Lovise Zederfeldt kao i protiv Raheleh Asemani koja se plasirala na Olimpijske igre i bit će potencijalna protivnica Ani Zaninović u Riju. Bruna Vuletić se ovim odličjem izravno plasirala na seniorsko prvenstvo Europe.

President cup u Bonnu najjači je europski taekwondo G2 turnir s kojeg osvajači odličja osiguravaju izravan odlazak na europsko prvenstvo koje se od 11. do 17. travnja održava u Solunu, a okupio je gotovo dvije tisuće natjecatelja.