Pokrivač pobijedio u utakmici života i na najbolji se način vratio nogometu.

Slavljem protiv Rijeke od 3:0 u uzvratnom susretu polufinala Hrvatskog kupa nogometaši Slaven Belupa izborili su osječki finale protiv Dinama. U tom trijumfu velik doprinos dao je i Nikola Pokrivač - strijelac trećeg pogotka, ujedno povratnik na travnjake. Poslije godinu dana liječenja i preboljene teške bolesti, Međimurac je pobijedio u utakmici života i na najbolji se način vratio nogometu.

Nije bio najbolji tehničar u momčadima u kojima je igrao, ali to se od njega nikad nije ni očekivalo, kao ni da bude najbolji dribler. On je bio upravo suprotno, razbijač napada nogometnih znalaca, motor ekipe i u tome sjajan, ali svoj povratak na nogometne travnjake najavio je u maniri napadača, pogotkom.

Pokrivač svoju najvažniju utakmicu nije odigrao na travnjaku, nego prikovan uz bolnički krevet. Šest je mjeseci vodio borbu s rakom limfnih žlijezda.

Kad sam saznao, zdravlje mi je bilo na prvom mjestu, o nogometu nisam niti razmišljao, izjavio je Pokrivač našem Edinu Mahmuljinu.

U Hrvatskoj je s Dinamom osvojio sve što se može osvojiti, a među mnogim klubovima za koje je igrao, treba istaknuti francuskog velikana Monaco. Tada je zaslužio i mjesto među Vatrenima. Razlog povratka očito je ljubav prema nogometu jer u karijeri je dovoljno zaradio.