[VIDEO] Rukometaši otputovali u Dansku po Rio

Hrvatski rukometaši otputovali su u danski Herning po plasman na svoje pete olimpijske igre. Za plasman u Rio de Janiero morat će u konkurenciji Danske, Norveške i Bahreina biti među dvije najbolje reprezentacije.

Iako su imali vrlo kratke pripreme, izabranici Željka Babića otputovali su puni samopouzdanja uvjereni kako imaju kvalitetu i snage za prolazak teškog kvalifikacijskog turnira.

Karačić: Znamo koliko vrijedimo i nemamo se razloga bojati

Igor Karačić naglasio je kako mirni odlaze u Herning: Imali smo pet-šest dana da se pripremimo i dobro smo analizirali protivnike. Spremni smo i željno smo tih utakmica. Radujemo se svakom okupljanju reprezentacije i naravno da ćemo dati sve od sebe da odvedemo Hrvatsku na Olimpijske igre. Nema pritiska, jer znamo koliko vrijedimo i nemamo se čega bojati. U uzletu smo nakon Poljske.

Karačić priželjkuje da se već nakon subote plasiraju u Rio: Dobro je što igramo s Danskom na početku tako da odmah probijemo led. Nadamo se da ćemo pobijediti, a zatim i slaviti protiv Bahreina te tako već osigurati Rio. No, ako ne bude tako imamo priliku nedjelju protiv Norvežana, naših starih poznanika, ali mislim da smo bolja ekipa.

Metličić: Treba zaboraviti Poljsku, ovo je novi turnir

Igrači su došli u dobrom stanju i u dobroj formi, čak i u boljoj nego uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Najvažnije je bilo odmoriti igrače i pripremiti nove varijante u igri. Spremni smo i svjesni smo što nas čeka i što nam donosi ovaj turnir. Iako većina igrača nije nikada bila na olimpijskim igrama, svjesni su što one znače tako da ih nije trebalo posebno motivirati, naglasio je pomoćni trener Petar Metličić.  

Metlićić je dodao kako treba zaboraviti Poljsku: Igrači ne osjećaju veliki pritisak, već su puni samopouzdanja. Nisu previše samouvjereni, što je dobro. Moramo zaboraviti ono što je bilo u Poljskoj, jer ovo je novi turnir.

Metičić je naglasio kako se najviše fokusiralo na dvoboj s Norveškom: Svjesni smo da nam prva utakmica ništa ne rješava, već će se više znati nakon drugog dana. Ipak, mislim da će sve odlučivati posljednje kolo i dvoboj s Norveškom i na to smo najviše fokusirani.

Kauboji otvaraju protiv Danske u petak

Hrvatski rukometaši će na turniru u Danskoj prvu utakmicu odigrati u petak, 8. travnja protiv reprezentacije domaćina. U subotu suparnik Babićevim izabranicima bit će Bahrein, a u nedjelju Hrvatsku čeka dvoboj protiv Norvežana.

Prijenose sva tri susreta pratite na Drugom programu Hrvatskog radija.

U prilogu pogledajte i ostale izjave uoči puta u Dansku.