Halilović od ljeta na posudbuu sevillu ili Valenciju?

Prema pisanju dnevnih novina Sport sa sjedištem u Barceloni Alen Halilović, kojeg je Barcelona ove sezone poslala na posudbu u Sporting iz Gijona, na ljeto bi mogao biti posuđen Valenciji ili Sevilli.

Sevilla je pokazala zanimanje, a sada je na vrata pokucala i Valencia. Halilović s 19 godina ima razinu potrebnu za igranje u prvoj španjolskoj ligi, no bit će na posudbi dok se ne otvori prostor u Barceloni
, piše taj list.

Radijska postaja Cope je iz svoje redakcije u Valenciji objavila kako je hrvatski nogometaš na popisu želja Valencije za iduću sezonu. Valencia se trenutačno nalazi na 15. mjestu, a nakon rezultatske krize prošli je tjedan smijenjen trener Gary Neville.

Halilovićev agent Zoran Stojadinović je u razgovoru za radijsku postaju Cope izjavio kako je uoči Uskrsa dva puta boravio u Barceloni gdje se sastao sa sportskim direktorom Barcelone Robertom Fernandezom: U Barceloni su jako zadovoljni njegovom situacijom, niti u jednom trenutku nisu ga pomislili prodati. Razgovarali smo i o tome kako bi iduće sezone bilo dobro da ode na posudbu u malo veći klub od Sportinga gdje bi do izražaja došao njegov talent. Nema tajne, razgovaralo se o klubovima, objavljeno je u medijima da bi to mogla biti Valencia ili neki drugi klub.

Halilović je prošle sezone igrao u drugoj ligi za Barcelonu B, koja je ispala u treću ligu, a tijekom prošlog ljeta prošao je pripreme s prvom momčadi nakon čega je posuđen Sportingu s kojim mu ugovor istječe krajem lipnja. S Barcelonom ima ugovor do srpnja 2019.

Za njega bi bilo puno lakše igrati u momčadi kao što je Barcelona, ekipi koja dominira terenom. Sporting nažalost nije takva momčad, upravo suprotno, to je ekipa koja često u 90 minuta trpi dominaciju protivnika tako da Alen mora koristiti rijetke prilike za postizanje gola, smatra Stojadinović.

Sporting je u ponedjeljak remizirao 0:0 kod posljednjeg Levantea. Utakmicu u kojoj je Halilović proveo pola sata na terenu uživo je pratio Barcelonin direktor Fernandez.

Ostane li Sporting u prvoj ligi i Halilović bude zadovoljan, on će sam odlučiti hoće li ostati ondje ili ići u Valenciju ili neki veći klub. Jako je zadovoljan u Sportingu, sviđaju mu se grad, ljudi i trener, zaključio je Halilovićev agent.