U Futsal Dinamu ogorčeni težinom HNS-ove kazne

Nakon kazne HNS-a radi događaja na utakmici Futsal Dinama i Nacionala, kojom je određeno plaćanje novčanog iznosa od 25.000 kuna te pet utakmica igranja bez prisutnosti gledatelja, Futsal Dinamo izrazio je duboko razočaranje i ogorčenje ovakvom odlukom.

Smatramo kako je kazna skandalozna. S obzirom na amaterski status kluba i ovog sporta te dosadašnju praksu nadležnog tijela u kažnjavanju sličnih i većih prekršaja, a pogotovo usporedivši je s kaznama za profesionalne klubove velikog nogometa i drugih sportova. Radi se o kazni koja je protivna praksi UEFA-e, a pogotovo izravno nadležnog HNS-a na svim razinama i koje se ironično poklapa s obilježavanjem smrti nogometaša Hrvoja Čustića za koju nikad nitko nije odgovarao. Također moram ukazati na činjenicu da su neki profesionalni klubovi iz Prvog HNL-a čiji su navijači višestruki recidivisti, za puno veće prekršaje počinjene od strane članova uprave tih klubova kažnjeni puno manjom kaznom. Dosadašnja najveća kazna određena nekom klubu u velikom nogometu iznosila je tek 10.000 kuna više od novčane kazne određene Futsal Dinamu, kazao je potpredsjednik kluba Juraj Ćošić.

Iz Futsal Dinamo još su jednom poručili kako nema opravdanja za udaranje protivničkog igrača od strane izgrednika i za što još jednom preuzimaju odgovornost, ističući kako je to vjerojatno prvi put u Hrvatskoj da je neki klub prihvatio svoj dio krivnje, a posebno s ponosom ističu svjetski raritet da su isto učinili i navijači.

Futsal Dinamo će se žaliti na izrečenu kaznu.