Ivanović zbog medija napušta Fed Cup vrstu Srbije

Srpska tenisačica Ana Ivanović odlučila je zauvijek napustiti srpsku Fed Cup reprezentaciju. Kao razlog za tu odluku navela je stalne medijske napade kojima je izložena kad igra, ali i kad ne igra za nacionalnu vrstu.

Iako je igranje za Fed Cup reprezentaciju jedan od uvjeta i za nastup na olimpijskom turniru, Ana Ivanović neće propustiti OI u Rio de Janeiru. Naime, 19. tenisačica svijeta je već ispunila kvalifikacijski zahtjev time što je prije godinu dana zaigrala protiv Paragvaja u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsku skupinu 2.

S obzirom na njezinu čvrstu odluku o odlasku iz reprezentacije, bio je to ujedno posljednji nastup bivše pobjednice Roland Garrosa i nekadašnjeg 'broja 1' WTA ljestvice u Fed Cupu, u kojem je debitirala 2006. godine i u 29 mečeva ostvarila 20 pobjeda. Ta će odluka značiti i da će 28-godišnja tenisačica u Rio de Janeiru imati posljednji pokušaj da se domogne olimpijskog odličja. U svom jedinom dosadašnjem nastupu, na wimbledonskoj travi u Londonu 2012. godine, poražena je u osmini finala od Kim Clijsters.