Burić: Borit ćemo se do kraja

Trener Hajduka Damir Burić naglasio je kako je atmosfera u momčadi pred uzvratnu utakmicu polufinala Kupa kod Dinama dobra te da, iako Modri imaju veliku prednost, se neće predati i da sve dok igraju vjeruju u podvig.

Mamić: Imamo veliku prednost, ali finale treba potvrditi na terenu

Burić je naglasio kako će Hajduk igrati svoju igru i to igru u kojoj dominiraju s loptom, pokušavajući posjedom pritisnuti igru. Izjavio je i da imaju dobre pojedince u napadu, da vjeruje u svoje momke i da će motivacija biti na vrhuncu. Poručio je i kako utakmicu treba dobro otvoriti, a uz to se sve stvari moraju posložiti.

Trener Burić drži kako igra Hajduka prema naprijed mora biti konkretna, a igrači učinkoviti: U posljednja dva derbija pokazali smo dva lica, a istina je negdje u sredini. Protiv Dinama smo dosta puta pokazali pravo lice. Bilo bi najljepše kada bi prošli dalje, sve ostalo su špekulacije. Znamo da je prednost na strani Dinama, ali imamo mladu, perspektivnu i karakternu momčad koja će se boriti do kraja.

Strateg Bilih ima problema sa sastavljanjem momčadi: Kada odradimo trening znat ćemo s čime raspolažemo i kakvo nam je stanje s igračima. Vjerujem da ćemo do tada biti u boljoj poziciji što se sastava tiče nego što smo bili u ogledu na gradskom derbiju protiv Splita. Zbog udarca u koljeno upitan nam je Nicolas Velez, a s njim i Jefferson de Jesus Santos. Sigurno neće igrati Ohandza, Bencun, Roguljić i Juranović. Sve će nam biti jasnije na drugom treningu.

Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog kupa igra se na Maksimiru u srijedu u 17.30 uz prijenos na Drugom programu Hrvatskog radija.